heftruck rijbewijs

Het heftruck rijbewijs halen na het volgen van de heftruck cursus

heftruck rijbewijs

Een heftruck rijbewijs laat blijken dat uw chauffeurs bekwaam zijn om een heftruck te besturen. Daarentegen is deze niet verplicht, maar voldoende instructie is dat wel.

Als werkgever kunt u uw chauffeurs een heftruck cursus aanbieden. Een certificaat toont aan dat uw chauffeurs kennis hebben opgedaan over hoe zij om dienen te gaan met het voertuig en de taken die zij dagelijks moeten uitvoeren binnen uw bedrijf.

 

 

 

 

Opleidingsdagen voor het behalen van het heftruck rijbewijs:

HTC-opleidingen biedt o.a. éénndaagse- en tweedaagse opleidingsdagen aan voor de heftruck en reachtruck. De verschillen in theorie tussen beide machines is minimaal, maar een extra opleidingsdag stipt op deze manier deze verschillen feilloos aan. Uw chauffeurs krijgen na een succesvolle afsluiting van de cursus een heftruck rijbewijs of reachtruck rijbewijs en aansluitend een arbo-pas, met een bekwaamheidsaantekening voor beide machines. Na het behalen van de reachtruck opleiding mag u iedere reachtruck besturen.

 

Cursisten moeten:

  • Nederlands spreken
  • 16 jaar of ouder zijn

 

Reachtruck cursus met de juiste instructie

De instructie die een chauffeur krijgt over de reachtruck is de verantwoordelijkheid van de werkgever. Deze instructie kunt u overlaten aan HTC-Opleidingen. Een heftruck rijbewijs of reachtruck rijbewijs is op deze manier het fysieke bewijs dat uw chauffeurs beschikken over afdoende bekwaamheid om uw machines te besturen. Tijdens de heftruck cursus of reachtruck cursus leren uw chauffeurs de kneepjes van het besturen van beide machines.

Bekijk ons actuele prijzenoverzicht of neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden voor het behalen van het heftruck rijbewijs of reachtruck rijbewijs.