Terug naar Opleidingen

Heftruck opleiding voor het heftruck certificaat

Het heftruck certificaat halen na het volgen van de heftruck cursusHet vorkheftruck certificaat van HTC-Opleidingen behaalt u of uw medewerker nadat de heftruckcursus bestaande uit het theorie- en praktijkexamen met een positief resultaat is afgesloten.

De praktische deskundigheid van de cursist wordt tijdens de praktijksessie van de heftruck cursus beoordeeld door de instructeur, theoretische kennis wordt door middel van een multiple choice toets getoetst.

 

 

 

Tijdens de heftruckcursus wordt de cursist op de hoogte gebracht  van o.a. de Arbo-regels, en is na de cursus  voor heftruckchauffeur bekwaam om de heftruck te controleren, te onderhouden en te besturen. Hiermee wordt  voldaan aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars.

De veiligheid waarmee uw chauffeurs handelen is voor al uw medewerkers van belang. Met deze vakbekwame chauffeurs is deze veiligheid haast een zekerheid.

Met een vorkheftruck certificaat kunt u bijna iedere heftruck besturen.

De veiligheidsvoorschriften die tijdens de heftruckcursus worden overgebracht zorgen ervoor dat al uw chauffeurs elke truck kunnen besturen. Wanneer uw chauffeurs geen vaste truck hebben is het vooral handig dat zij deze op de juiste manier kunnen instellen en besturen. De vaardigheid die ze opdoen tijdens de cursus wordt met het vorkheftruck certificaat beloond.

 

Praktische zaken voordat het vorkheftruck certificaat na de cursus in ontvangst genomen kan worden:

  • Elke cursist dient Nederlands te spreken
  • De cursist is 16 jaar of ouder
  • Vooropleiding is niet van belang
  • Eendaagse of tweedaagse cursus
  • Voordelige prijzen

 

Na afloop van de heftruckcursus krijgt de kandidaat te horen of de praktijkhandelingen verricht door de cursist voldoende waren om het heftruck certificaat te ontvangen.

 

Wilt u meer informatie over de prijzen? Bekijk dan ons actuele prijzenoverzicht. U kunt ook contact opnemen met één van onze medewerkers voor meer informatie over de heftruckcursus.